Persoonlijke begeleiding

Je kunt mij als persoonlijke begeleider vragen. Wat is dat?

Het kan zijn dat je voor jezelf, je naaste(n) of (één van je) ouders een zorgvraag hebt.

Denk aan:

  • Als de administratie een punt van zorg is: hoe zit het met regelingen, hoe werken zorginstanties of hoe blijft  de financiële huishouding zo op orde dat er geen betalingsproblemen ontstaan of zelfs schulden groeien.
  • Een bezoek aan huisarts, specialist of andere zorgaanbieder kan een belasting zijn, waarbij ik je professioneel kan ondersteunen. Ik luister mee en vertaal de adviezen die worden gegeven zodat jij de juiste keuzes kunt maken.
  • Je hebt thuis hulp nodig en je mantelzorger kan dat alleen niet altijd bolwerken. Je zoekt daarbij extra ondersteuning of vervanging. Het is mogelijk om uren of dagdelen over te nemen van de mantelzorger.

Persoonlijke begeleiding is een algemeen begrip. Ik vul het anders-om voor je in. De kwaliteit en waardigheid van het leven staat centraal en daar ondersteun ik je bij met wat jij echt nodig hebt.

Iedere zorgvraag waarbij persoonlijke begeleiding wenselijk is, kun je bespreken.

 

Begeleiding bij dementie

Dementie in je directe omgeving meemaken kan veel onzekerheid en zorgen geven. Bij dementie gaan zenuwcellen in de hersenen stuk. Daardoor kan het functioneren achteruit gaan: soms gaat dat snel, soms onmerkbaar in geleidelijkheid.

Dementie vraagt om zorg op maat. Hulp bij dagelijkse leven, veiligheid in huis en actief blijven, thuis en in de sociale contacten.

Ik heb mij gespecialiseerd in de zorgbegeleiding van dementerende ouderen, nadat ik dat van nabij zeer nadrukkelijk heb meegemaakt. 

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.